Литва почала розміщення євробондів, їх обсяг може досягти 1,5 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литва почала розміщення євробондів, їх обсяг може досягти 1,5 млрд дол.

Казна та Політика
207
Литва взялася за розміщення нової емісії єврооблігацій, номінованої в доларах США, повідомило литовське телебачення із посиланням на неназвані джерела.
Міністерство фінансів Литви поки не називає суму, яку має намір залучити за допомогою цієї позики.
Між тим інвестори вже зробили пропозиції на купівлю облігацій на суму приблизно $3 млрд. Експерти вважають, що сума залучених коштів може скласти від $1 млрд до $1,5 млрд.
Нині очікується, що ставка перебуватиме в діапазоні 7,5-7,75% річних. Аналітики вважають, що країні вдасться залучити кошти дешевше, бо міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor`s в середу змінило прогноз довгострокового кредитного рейтингу Литви з "негативного" на "стабільний", а також підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг в місцевій та іноземній валюті "BBB" і короткостроковий кредитний рейтинг "A3".
На думку експертів фінансового ринку, якщо іноземні інвестори продемонструють велике бажання надати Литві позикові кошти, то емісія може бути розміщена найпізніше в четвер.
Як повідомлялося, республіка має намір в 2010 році залучити позики на загальну суму приблизно 13 млрд літів (близько 3,7 млрд євро), у тому числі половину суми - 6,63 млрд літів (понад 1,9 млрд євро) передбачається залучити на іноземних фондових ринках шляхом випуску облігацій.
Востаннє Литва розмістила 5-річні євробонди в доларах США восени минулого року. Їх обсяг склав $1,5 млрд з прибутковістю 6,812% річних. Крім того, в червні 2009 року були розміщені 5-річні папери на 500 млн євро під 9,375% річних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас