Ющенко схвалив заборону на збільшення розміру відсотків за кредитом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко схвалив заборону на збільшення розміру відсотків за кредитом

Кредит&Депозит
4205
Президент України Віктор Ющенко підписав закон №1822-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони фінансовим установам в односторонньому порядку збільшувати розмір відсотків і інших платежів, передбачених кредитним договором". Про це повідомляє прес-служба глави держави.
Законодавчим актом шляхом внесення змін до Цивільного кодексу України і закон "Про фінансові послуги і державне регулювання ринків фінансових послуг" забороняється фінансовим установам в односторонньому порядку збільшувати розмір відсотків за кредитним договором.
Також, згідно із законом, фінансовим установам забороняється вимагати дострокового погашення несплаченої частини боргу за кредитом і розривати в односторонньому порядку укладені кредитні договори, в разі незгоди позичальника з пропозицією фінансової установи збільшити процентну ставку або інший платіж, передбачений кредитним договором або графіком погашення боргу.
Закон набере чинності з дня його публікації.
Нагадаємо, Верховна Рада України прийняла закон "Про внесення доповнень до деяких законодавчих актів України (щодо заборони фінансовим установам в односторонньому порядку збільшувати розмір відсотків і інших платежів, передбачених кредитним договором)" 21 січня 2010 р. За відповідне рішення проголосували 370 депутатів з 437 зареєстрованих в залі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас