США нададуть малим банкам країни 1 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США нададуть малим банкам країни 1 млрд дол.

Казна та Політика
156
Представники Міністерства фінансів США заявили, що відомство планує інвестувати близько 1 млрд дол. в малі банки, які ведуть свою діяльність в бідних районах країни, передає Associated Press.
Всього кредити будуть виділені 210 банкам. Кошти будуть взяті з термінового фонду допомоги банкам при загрозі банкрутства, розмір якого складає 700 млрд дол. Малі банки платитимуть 2% за кредитами.
Нагадаємо, більші фінансові організації, які отримали гроші держави за програмою допомоги проблемним активам TARP, повинні платити 5%.
Інвестиції отримають кредитні організації, 60% діяльності яких здійснюється в бідних районах Америки.
Раніше Обама оголосив про нові обмеження на бізнес великих комерційних банків. Слідом за пропозицією ввести спеціальний податок на банки для відшкодування втрат держави від програми TARP американський лідер анонсував нові заходи, які дозволять зменшити системні ризики від фінансових ігор і запобігти повторенню кризи.
Зокрема, Обама запропонував накласти законодавчі обмеження на розміри пасивів найбільших банків, а також обмежити банківську практику торгівлі цінними паперами за рахунок власних коштів, у тому числі за рахунок вкладів громадян, застрахованих державою.
В числі нових заходів фінансового регулювання президент США також назвав лімітацію розмірів фінансових корпорацій і обмеження ділових зв'язків банків з такими "тіньовими" інвестиційними інститутами, як хедж-фонди і фонди private equity
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас