Африканцю дали 13 років за спробу пограбування білоруського банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Африканцю дали 13 років за спробу пограбування білоруського банку

Кримінал
364
В Барановичах (Брестська область Білорусі) суд ухвалив вирок громадянинові ПАР Джорджу Прінслу, якого звинувачували в спробі пограбування місцевого банку та інших злочинах. Підсудний, як повідомляє місцева газета INTEX-PRESS, засуджений до 13 років в'язниці.
Напад на місцеве відділення "Беларусбанка" Прінслу здійснив влітку 2009 років. Напад виявився невдалим для грабіжника: співробітниці банку відмовилися віддати йому гроші, тоді він втік, завдавши перед цим декілька ударів відвідувачці банку, яка трапилась йому на дорозі.
Трофеєм грабіжника могли стати приблизно 48 тисяч доларів (така сума, за інформацією видання, того дня знаходилася в банку).
Через декілька днів він був затриманий. Вийти на слід злочинця міліціонерам удалося завдяки свідченням хлопчика, який вигулював собаку біля банку і зміг описати грабіжника, що вибіг звідти.
За даними місцевого РОВД, Прінслу після затримання у всьому зізнався. На суді тим часом він заявив, що визнання були зроблені під тиском. За словами південноафриканця, слідчі били його і погрожували висунути йому серйозніші звинувачення (наприклад, в тероризмі). При цьому саму спробу пограбування він заперечувати не став, стверджуючи, що заздалегідь до злочину не готувався, а, потрапивши в банк, знаходився в стані афекту.
На суді Джорджу Прінслу окрім іншого було пред'явлено звинувачення в крадіжці коштовностей у його цивільної дружини (мешканки Білорусі). За цим звинуваченням суд також визнав його винним. Згідно із вироком, громадянин ПАР повинен виплатити їй компенсацію в 4 мільйони білоруських рублів (близько 1,3 тисяч доларів). Крім того, він повинен виплатити компенсацію співробітницям банку (за моральний збиток) і побитій жінці.
Зазначимо, що на момент затриманий в Білорусі Джордж Прінслу розшукувався Інтерполом за насильство над дітьми і шахрайство. У минулому Прінслу жив в Преторії. У 2002 році він був затриманий місцевою владою і звинувачений в зберіганні дитячої порнографії, насильстві над дітьми і зберіганні марихуани. Пізніше його відпустили і дозволили виїхати за кордон. Прінслу перебрався до Білорусі і до ПАР так і не повернувся.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас