Путін: У 2009 році Росія отримала 40 млрд доларів іноземних інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: У 2009 році Росія отримала 40 млрд доларів іноземних інвестицій

Казна та Політика
235
Надходження прямих іноземних інвестицій до Росії в 2009 році перевищило 40 млрд доларів, повідомив прем'єр-міністр Володимир Путін на засіданні комісії з контролю за здійсненням іноземних інвестицій.
"Минулий рік був непростим і для нас, і для наших партнерів, всі ми зіткнулися з серйозними труднощами, але проте, надходження прямих іноземних інвестицій до Росії не припинилось, і, за попередніми оцінками, їх обсяг в 2009 склав більш ніж 40 млрд доларів", - цитує прем'єра "Інтерфакс".
"Гадаю, що в цілому ми змогли досить успішно впоратися з найбільш гострими проявами глобальної кризи, зберегти наші ключові конкурентні переваги і відновити зростання ВВП", - вважає Путін.
"Ми повинні подумати над тим, аби створити максимально сприятливі умови для іноземних інвестицій, маючи на увазі, що в кризовий період розгортається досить гостра конкуренція за залучення цих інвестицій", - підкреслив він.
Уряд заохочуватиме ті компанії, які інвестуватимуть в розвиток мономіст і високотехнологічні галузі економіки.
Путін вкотре говорив і про необхідність створення сприятливих умов для інвестицій в російську економіку, зокрема іноземних: "Нам потрібно зробити додаткові кроки і заходи зі створення найбільш сприятливого інвестиційного клімату і режиму".
За його словами, йдеться про "додаткові зміни податкової системи, яка повинна заохочувати інновації, про зняття адміністративних бар'єрів, оптимізацію процедур держконтролю і розробку сучасних технічних регламентів".
"Все це повинно призвести до створення сприятливих умов для інноваційної діяльності, тому що наше основне завдання полягає в тому, аби поступово відходити від моноекономіки, диверсифікувати економіку", - сказав Путін.
Росія може позичити на зовнішньому ринку в 2010 році менше від запланованих 17,8 млрд доларів, повідомив на форумі заступник міністра фінансів Дмитро Панкін. Він назвав цифру 10-12 млрд, додавши, що це "максимально можливий обсяг": "Ми не можемо позичити більше, але скільки реально ми зможемо позичити на ринку, залежатиме від нафтових цін і від загальної динаміки економіки, як складатиметься ситуація", - сказав він.
Панкін нагадав, що ще кілька місяців тому передбачалося, що в разі, якщо ціна на нафту буде в 2010 році вищою 58 доларів за барель (ціни, закладеної в бюджеті), то потреба в запозиченнях буде меншою. Проте "зараз виявилося - так, ціна вища, але і курс рубля не 33 рублі за долар, як це закладено в бюджеті, а 30 з тенденцією до подальшого зміцнення", - сказав Панкін.
Він пояснив, що така ситуація призводить до істотного зниження доходів бюджету, пов'язаних з експортом енергоресурсів.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас