Bank of America може виплатити своїм банкірам 4,4 млрд дол бонусів за 2009 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bank of America може виплатити своїм банкірам 4,4 млрд дол бонусів за 2009 рік

Казна та Політика
216
Bank of America, найбільший кредитор в США, виплатить своїм інвестиційним банкірам 4,4 мільярда доларів бонусів за минулий рік в розрахунку в середньому по 400 тисяч доларів на кожного премійованого співробітника, повідомило агентство Bloomberg із опсиланням на джерело, близьке до банку.
Таким чином, бонуси будуть виплачені приблизно 10 тисячам осіб, що складає близько 3,5% від загального обсягу працівників банку (283 тисячі осіб), пише агентство.
Частина коштів буде виплачена готівкою, а частина - ринковими цінними паперами.
Bank of America отримав 6,3 мільярда прибутку за 2009 рік.
Банк викликає гнів американських політиків у зв'язку з виплатами великих бонусів співробітникам своєї відносно нової "дочки" - інвестбанку Merrill Lynch.
Bank of America погодився придбати Merill Lynchо, що перебував на межі банкрутства, трохи більше року тому, в розпал фінансової кризи в США. Пізніше стало відомо, що з відома керівництва Bank of America инвестбанк Merill Lynch виплатив своїм менеджерам близько 3,6 мільярдів доларів незадовго до завершення покупки, не дивлячись на значні збитки.
Прокуратура Нью-Йорка 16 вересня направила повістки до суду п'ятьом членам ради директорів для розгляду у цій справі. У результаті розгляд був перенесений на лютий поточного року, повідомляє РИА "Новости".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас