Уряд України розглядає можливість створення системи рефінансування кредитних спілок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України розглядає можливість створення системи рефінансування кредитних спілок

Кредит&Депозит
354
Кабінет міністрів України розглядає можливість створення системи рефінансування кредитних спілок і доопрацювання законопроекту про фонд гарантування вкладів вкладників цих спілок.
Як повідомив голова Державного комітету з регулювання ринків фінансових послуг Віктор Суслов журналістам, це питання розглядалося на засіданні уряду в середу.
"Однак конкретне рішення не прийняте, оскільки є два варіанти такої системи - наш і запропонований Держкомпідприємництва, і потрібно звести їх в єдину позицію", - сказав він.
Суслов уточнив, що Держкомфінпослуг пропонує створення такої системи рефінансування кредитних спілок на базі комерційних банків, зокрема, Ощадбанку, "який міг би отримати цільові кредити від Нацбанку і далі видати їх кредитним спілкам".
Разом з тим, за його словами, Держкомпідприємництва висловився за надання рефінансування кредитним спілкам через об'єднання спілок.
Суслов також розповів, що уряд братиме участь в доопрацюванні до підготовки до другого читання парламентом законопроекту про створення фонду гарантування вкладів кредитних спілок.
"Підтримано пропозицію уряду взяти участь в доопрацюванні закону, який готується в другому читанні, зі створення фонду гарантування вкладів вкладників кредитних спілок. Уряд, в принципі, вирішив, що готовий підтримати створення такого фонду", - сказав Суслов.
Разом з тим, виконуючий обов'язки міністра фінансів України Ігор Уманський, коментуючи це питання, повідомив, що його міністерство вважає недоцільним рефінансувати кредитні спілки або виділяти гроші на їх підтримку з державного бюджету, оскільки їх діяльність недостатньо регламентована законодавчо.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас