Мілкен: Зростання економіки не має залежати від "жменьки банків" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мілкен: Зростання економіки не має залежати від "жменьки банків"

Казна та Політика
388
Успішний розвиток російської економіки залежить від створення повноцінної інвесторської бази, вважає легендарний американський фінансист Майкл Мілкен.
"Ви не можете побудувати економіку, не маючи нормального ринку корпоративних бондів. А для того, щоб його створити, потрібні тисячі фінансових інвесторів. Якщо у когось є ідея нового бізнесу, і цей хтось може позичити гроші лише в п'яти банках, то в умовах конкуренції залучення коштів перетворюється на конкурс краси", - сказав Мілкен в інтерв'ю агентству "ІНТЕРФАКС-АФІ".
Мілкен, який сприяв бурхливому розвитку ринку сміттєвих облігацій (junk bonds) в США в 70-80 роках минулого століття, приїхав до Москви, аби взяти участь в "Форумі Росія 2010", організованому компанією "Тройка Диалог".
"Секрет успіху Росії полягає в розвитку власного ринку капіталу, ринку бондів, на якому фінансові інститути могли б грати роль андеррайтерів або посередників. Ситуація, в якій зростання економіки залежить від жменьки банків, недопустима", - сказав Мілкен.
На його думку, Росія буде серед 10 найбільших економік світу в перспективі двох десятиліть. "Яке саме місце вона займатиме, залежатиме від того, наскільки успішно уряд і бізнес диверсифікуватимуть економіку, розвиватимуть суспільство, засноване на інформації", - вважає фінансист.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас