У Білорусі скасували раду директорів Нацбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусі скасували раду директорів Нацбанку

Казна та Політика
316
Президент Білорусі Олександр Лукашенко скасував раду директорів Національного банку країни, поклавши її функції на правління Нацбанку. Причиною такого рішення називається вдосконалення управління діяльністю головного банку країни, повідомляє "Лента.ру" із посиланням на електронне видання "Ежедневник".
Крім того, вперше законодавчо встановлено, що голова уряду Білорусі може брати участь в засіданнях правління Нацбанку з правом дорадчого голосу, відзначає видання. У свою чергу, голова правління Нацбанку або один з його заступників зможе брати участь в засіданнях уряду також з правом дорадчого голосу.
За статутом Нацбанку, рада директорів організації призначається правлінням Нацбанку строком на п'ять років. Рада, зокрема, приймає рішення про випуск в обіг монет і банкнот, про встановлення граничних процентних ставок по операціях банків країни, а також про здійснення банками і небанківськими кредитними установами операцій з цінними паперами.
У відання правління Нацбанку входить, у тому числі, розгляд спільно з урядом Білорусі основних напрямів грошово-кредитної політики країни, а також встановлення квоти участі іноземного капіталу в банківській системі республіки. Крім того, правління Нацбанку займається валютним регулюванням, видачею банківських ліцензій, а також визначає порядок формування резервів банків.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас