Мінекономрозвитку заявляє про ознаки виходу РФ із рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономрозвитку заявляє про ознаки виходу РФ із рецесії

Казна та Політика
118
Мінекономрозвитку констатує зростання економіки РФ впродовж двох кварталів поспіль, що вказує на вихід з рецесії, заявив заступник міністра Андрій Клепач на брифінгу.
"Можна сказати, що з рецесії виходимо", - сказав Клепач.
За його словами, вже є два квартали зростання поспіль із ВВП, з промисловості, але доки немає двох кварталів зростання підряд з інвестицій і обігу роздрібної торгівлі.
Таким чином, за його словами, "пожвавлення є і навіть сильніше, ніж ми чекали, але воно доки є крихким".
Він зазначив, що перша оцінка Росстату із зниження ВВП в 2009 р. склала 7,9%, що виявилося кращим, ніж чекало Мінекономрозвитку. В той же час, він зазначив, що, швидше за все, будуть переглянуті поквартальні дані протягом 2009 р., "інакше при динаміці, що склалася, і підсумковій цифрі за рік отримуємо в IV кварталі очищене зростання на 3,7% в порівнянні з ІІІ кварталом, але таке зростання маловірогідне".
Клепач заявив, що перегялд квартальних даних, швидше за все, призведе до зниження оцінки зростання в IV кварталі, але в будь-якому разі зростання в IV кварталі буде. Він також повідомив, що при поточних квартальних оцінках зростання ВВП в грудні 2009 р. оцінюється до грудня 2008 р. на рівні 1%, але ця цифра також, ймовірно, буде переглянута.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас