Генсек ОПЕК: Квоти на видобуток нафти не зміняться при ціні 75 дол за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генсек ОПЕК: Квоти на видобуток нафти не зміняться при ціні 75 дол за барель

Енергетика
158
Міністри нафти країн ОПЕК навряд чи змінять квоти на видобуток на своїй зустрічі в березні, якщо ціна на нафту залишиться на рівні 75 доларів за барель, повідомило у вівторок Reuters із посиланням на генерального секретаря організації Абдуллу аль-Бадрі.
"Якщо все залишиться на своїх місцях - ціна на цьому рівні, - я вважаю, що міністри не захочуть нічого змінювати", - наводить РИА "Новости" повідомлення аль-Бадрі.
Країни-учасниці ОПЕК проведуть зустріч 17 березня. Останній раз ОПЕК зберегла квоти на видобуток під час своєї позачергової 155-ої конференції 22 грудня 2009 року. З 1 січня 2009 року сумарний обсяг видобутку складає 24,85 млн барелів на добу.
"Рівень 70-90 доларів за барель сповна прийнятний на даний момент. Я не думаю, що ціна нижче 70 доларів дозволить робити інвестиції", - сказав генсек ОПЕК.
В грудні аль-Бадрі заявляв, що зручною ціною на нафту є коридор 75-85 доларів за барель. Генсек ОПЕК чекає, що запаси нафти зростуть в першому і другому кварталах. Зараз запаси можуть задовольнити 59 днів світового споживання.
"Перша половина цього року буде дуже важкою. У нас багато нафти на ринку і величезні запаси", - заявив він. Тому ціни на нафту підтримуються не запасами і попитом, а зовнішніми чинниками, такими, як слабкий долар і спекуляції на ринку, зазначив аль-Бадрі.
"Я вважаю, що ціни залишаться на тому ж рівні, де вони зараз. Можливо, знизяться до 70 доларів за барель, а можливо наприкінці другого кварталу зростатимуть", - сказав генсек ОПЕК.
"Ми повинні дотримуватись наших лімітів з видобутку - це дуже важливо як мінімум в першій половині року. Ми не побачимо зростання попиту до третього або четвертого кварталу цього року", - заявив аль-Бадрі.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас