ЗМІ: У 2010 році компанії в США і Європі муситимуть повернути трильйон доларів боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: У 2010 році компанії в США і Європі муситимуть повернути трильйон доларів боргів

561
В 2010 році лише у Великобританії, Німеччині, Франції та Італії буде рефінансовано понад 1000 млрд євро, пише InoPressa.ru, посилаючись на газету La Repubblica.
2010-й буде роком "великого боргу", роком, коли доведеться платити за рахунками кризи, пише газета. Потреба в грошах на ринку капіталів для оновлення попереднього боргу і фінансування нового буде рекордно високою.
За даними Forbes, з січня по грудень цього року держави випустять цінні папери на суму близько 4500 млрд доларів. Свій внесок зроблять і підприємства. Багатонаціональна консалтингова компанія Alix Partners підрахувала, що Сполучені Штати і чотири найбільші європейські країни - Німеччина, Франція, Італія і Великобританія - будуть змушені рефінансувати старі борги на суму, що перевищує 1100 млрд доларів.
В США 1200 провідних компаній муситимуть знайти щонайменше 513 млрд доларів, а компанії найбільших чотирьох країн "Євроландії" - майже 569 млрд (397 млрд євро). Йдеться про облігації та контрольовані кредити.
Найважчим кварталом буде останній, четвертий, коли настане час платежів за боргами у розмірі 182 млрд. За словами президента Alix Partners Стефано Аверса, існує загроза кризи ліквідності для багатьох підприємств. У найвразливішому становищі, як завжди, опиниться середній і малий бізнес.
Головною проблемою, з якою зіткнуться компанії, стане рефінансування хоч би частини кредитів - від цього залежить їх виживання і їх розвиток, пише автор статті.
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас