Німеччина вимагає від General Motors збільшити інвестиції в Opel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина вимагає від General Motors збільшити інвестиції в Opel

221
Німеччина вимагає від General Motors Co. збільшити фінансову участь у реорганізації свого європейського підрозділу Opel. Лише потім уряд ФРН приступить до розгляду питання про доцільність надання німецькому бренду державної допомоги.
Міністр економіки Німеччини Райнер Брюдерле мав намір озвучити позицію влади своєї країни під час 2-денного візиту в США, де він зустрівся з міністром фінансів Тімоті Гейтнером. Про це в інтерв'ю Bloomberg розповіли два обізнані джерела, які побажали залишитися невідомими. Раніше американський автовиробник заявив про готовність надати для реорганізації Opel 600 млн. євро ($836 млн.), а ще 2,7 млрд. євро попросити в урядів європейських країн.
Німеччина торік виділила Opel готівку для підтримки операцій компанії. Проте після відмови керівництва General Motors в листопаді 2009 року від продажу свого європейського бренду альянсу Magna International Inc. - Сбербанк, уряд ФРН став обережнішим в наданні держдопомоги проблемній компанії. Очікується, що американський автовиробник буде звертатися з проханням про держпозики в середині лютого цього року, уточнили обізнані джерела.
Раніше General Motors повідомив, що потребує фінансової підтримки з боку урядів Німеччини, Великобританії, Іспанії та Польщі. При цьому в компанії не уточнили, скільки грошей чекають від кожного з урядів цих країн. В цілому американська компанія прагне отримати держдопомогу в розмірі 2,7 млрд. євро.
Під час зустрічі Гейтнера і Брюдерле "обговорювалося відновлення глобальної економіки, а також загальна прихильність двох країн до міжнародної співпраці в рамках реформи фінансового сектора", - йдеться в офіційній заяві прес-служби мінфіну США. При цьому немає навіть згадки з приводу Opel. Представники мінфіну ФРН в Берліні і General Motors в Детройті відмовилися від коментарів на цю тему.
Opel має намір цього року зупинити виробництво в бельгійському Антверпені, що стане першим кроком на шляху до реструктуризації компанії після довгих переговорів з профспілками про скорочення робочих місць і виробничих потужностей. Американська компанія сподівається повернути свій європейський підрозділ до прибутковості після звільнення 8,3 тис. співробітників і скорочення виробничих потужностей на 20% на заводах Opel і Vauxhall. Крім того, власник цих компаній наполягає на скороченні витрат на заробітну плату на 265 млн. євро.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас