Фінансові показники найбільшої в Європі нафтової компанії BP недотягли до прогнозів аналітиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансові показники найбільшої в Європі нафтової компанії BP недотягли до прогнозів аналітиків

170
Найбільша в Європі нафтова компанія BP Plc оприлюднила фінансову звітність за підсумками минулого кварталу і всього 2009 року. Представлені компанією дані сильно недотягли до середнього рівня очікувань аналітиків.
За минулий рік чистий прибуток компанії знизився на 23% і склав $16,8 млрд., прибуток до оподаткування скоротився на чверть ($26,4 млрд.), тоді як виручка зменшилася на третину ($246,14 млрд.). Що стосується квартальних показників, то в жовтні-грудні BP отримала чистий прибуток у розмірі $4,4 млрд. проти збитків $3,2 млрд., яких зазнала в аналогічному кварталі роком раніше. Прибуток до оподаткування досяг $6,9 млрд. (роком раніше - збитки $3,7 млрд.), а виручка зросла на 21% і склала $73,6 млрд. Експерти сподівалися на те, квартальний прибуток досягне $4,5 млрд.
На цьому фоні акції компанії впали на сьогоднішній торговельній сесії до мінімальних позначок з минулого червня і торгувалися в Лондоні поблизу рівня 573 пенси за акцію.
BP вважає, що вихід з торішньої рецесії може виявитися "повільним і поступовим". Виконавчий директор компанії Тоні Хейворд передбачив, що обсяги видобутку в поточному році будуть трохи нижчими. Цього року видобуток зріс на 4%.
Відзначимо, що BP першою з європейських нафтових компаній відзвітувала за минулий рік, через два дні буде опублікований звіт Shell. Що стосується американських нафтових компаній, то найбільша в країні Exxon Mobil Co повідомила про п'яте поспіль зниження квартального прибутку, до $6,05 млрд., напередодні, а друга за величиною, Chevron Corp, рапортувала про падіння даного показника на 37% - до $3,07 млрд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас