Держфінпослуг: Страховий ринок в 2009 р. залишили 40 компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держфінпослуг: Страховий ринок в 2009 р. залишили 40 компаній

954
Кількість страхових компаній знизилася в 2009 р. на 40 - до 473, тоді як було зареєстровано 15 нових компаній. Про це повідомив голова Держфінпослуг Віктор Суслов.
"Наскільки пам'ятаю, це перший рік, коли кількість страховиків знижується, весь останній час їх кількість зростала", - відзначив В.Суслов.
За його словами, кількість компаній може ще більше зменшитися через введення нормативу про відповідність чистих активів компанії статутному фонду. В разі невідповідності розмір статутного фонду буде зменшений.
"А якщо він менший від встановленого законом мінімуму, то тоді компанія підлягає ліквідації. Це призведе до значного скорочення кількості проблемних компаній", - відзначив В.Суслов.
За словами глави Держфінпослуг, кількість страхових компаній скорочується через великі фінансові проблеми, з якими ті зіткнулися під час фінансової кризи. Він нагадав, що небанківський фінансовий ринок, на відміну від банківського, не отримав державної фінансової допомоги, тому йому значно тяжче виконувати зобов'язання.
В.Суслов відзначив, що в Україні завдяки легкості реєстрації працює надто багато страхових компаній, і їх кількість має знижуватися в результаті посилення вимог з боку регулятора.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас