Пекін вимагає від Вашингтона відмовитися від протекціонізму в торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пекін вимагає від Вашингтона відмовитися від протекціонізму в торгівлі

298
Китай вимагає від США відмовитися від протекціонізму в торговельно-економічних відносинах між двома країнами, який є перешкодою на шляху їх розвитку, заявив офіційний представник міністерства торгівлі КНР Яо Цзянь.
"Зараз торговельний протекціонізм робить значний негативний вплив на стабільний розвиток китайсько-американських торговельно-економічних відносин", - сказав чиновник, слова якого наводяться в повідомленні, опублікованому у вівторок на офіційному сайті відомства.
Він також заявив, що "американська сторона має повною мірою усвідомлювати серйозність даної проблеми, по-справжньому виконувати взяті на себе зобов'язання, не застосовувати дотації в торгівлі, не займатися торговельним протекціонізмом, а піклуватися на ділі про загальну обстановку в торгівлі з Китаєм".
Яо Цзянь відзначив, що після початку світової фінансової кризи "американський торговельний протекціонізм помітно підняв голову, а Китай вже став країною, що найбільше страждає від торговельних дотацій Сполучених Штатів".
За його словами, "дехто намагається перекласти проблеми у внутрішньоекономічному становищі і протиріччя в США на плечі інших країн, що безвідповідально і контрпродуктивно".
Як відзначається в заяві, з початку січня 2010 року США розглядають питання про введення антидемпінгових мит щодо низки електротехнічних товарів китайського виробництва, а також продовжують розслідування щодо китайських труб для бурильних установок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас