Єврокомісія буде суворо контролювати бюджетну політику Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія буде суворо контролювати бюджетну політику Греції

Казна та Політика
227
Єврокомісія підтримує програму уряду Греції, спрямовану на скорочення дефіциту державного бюджету. Проте ці плани вельми ризиковані, тому необхідний контроль Брюсселю за їх виконанням, а також можливо, додаткові заходи із економії бюджету. Про це заявив комісар ЄС з питань економіки Хоакін Альмунія.
За його словами, Євросоюз не допустить відходу від плану скорочення заборгованості держбюджету Греції. "Як тільки ми помітимо відхилення, то зажадаємо вжити додаткових заходів", - цитує слова єврокомісара інформаційне агентство Reuters. В середу, 3 лютого, Єврокомісія представить Афінам свої рекомендації щодо виконання програми економії.
Як відзначає інформаційне агентство dpa, дефіцит бюджету Греції в даний час становить майже 13 відсотків валового внутрішнього продукту (ВВП). Це найвищий показник серед країн єврозони. Грецький уряд має намір до 2012 року зменшити бюджетний дефіцит до 2,8 відсотка ВВП.
Відповідно із зобов'язаннями, прийнятими країною в рамках зони єдиної європейської валюти, дефіцит державного бюджету не повинен перевищувати 3 відсотків ВВП.
Ввечері 1 лютого до Греції з дводенним візитом прибуде міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервеллє. Заплановані його зустрічі з президентом країни Каролосом Папульясом і прем'єр-міністром Георгіосом Папандреу, повідомляє агентство dpa із посиланням на грецький МЗС. В центрі уваги на переговорах буде, серед іншого, фінансова ситуація в Греції.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас