"Укртатнафта" поки не гарантує якість палива на заправках, які працюють під її брендом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртатнафта" поки не гарантує якість палива на заправках, які працюють під її брендом

Енергетика
872
ЗАТ "Укртатнафта", що експлуатує Кременчуцький нафтопереробний завод (НПЗ, Полтавська обл.) доки не готове гарантувати, що на заправках, які працюють під його брендом, якість палива відповідає заводській.
Як сказав журналістам заступник голови правління компанії із виробництва і капітального будівництва Сергій Кошелюк в понеділок, це пов'язано з тим, що контролюючі державні органи не повною мірою здійснюють свою діяльність в цій сфері.
"Укртатнафта" не є власником АЗС. На етапі укладання ліцензійних угод, через небажання власників АЗС, не вдалося включити в документи пункти, в яких були б передбачені серйозні санкції за невідповідність стандарту якості палива. Відповідно, гарантувати якість палива на заправках, що працюють під брендом "Укртатнафта", завод поки що не може. А локально вирішити цю проблему, поки існує можливість використання "лазівок" в законодавстві, діє малоефективна система держконтролю і працюють недобросовісні контрагенти, не можна", - сказав він.
Разом з тим Кошелюк додав, що в разі виявлення фактів невідповідності якості палива ліцензійна угода з партнером розривається. Зокрема, за порушення умов угоди були розірвані відносини з компанією "УТН-схід".
Крім того, заступник голови правління сказав, що в Україні існує практика, коли частенько власники АЗС є також власниками міні-заводів із виробництва нафтопродуктів.
"Ці міні-заводи займаються первинною переробкою нафти. Як правило, вони виробляють низькоякісні нафтопродукти і направляють їх на АЗС. В такому разі можна чекати надходження на ринок палива, яке не відповідає чинному стандарту", - зазначив він.
В свою чергу, в.о. заступника голови правління із експлуатації і технічної безпеки - головний інженер підприємства Валерій Берляєв додав, що питання про контроль якості палива на заправках порушувалось на вищому рівні". Зокрема, пропонувалося як експеримент створити в Кременчуці зону, чисту від фальсифікату, - моніторинг якості палива на АЗС здійснювали б фахівці дослідницького центру ЗАТ "Укртатнафта". Проте в Києві відповідне рішення так і не було прийняте.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас