Литвин: з лютого відбудеться позачергове засідання ВР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: з лютого відбудеться позачергове засідання ВР

Казна та Політика
396
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин повідомив про проведення 3 лютого 2010 р. позачергового засідання парламенту. Про це повідомляє інформаційне управління апарату ВР.
Проведення позачергового засідання ВР було ініційоване 166 народними депутатами від Партії регіонів.
На засіданні за пропозицією ПР буде розглянутий в другому читанні проект закону №6004 "Про внесення змін до закону України "Про вибори Президента України" (відносно організації роботи виборчих комісій)".
Законопроектом пропонується виключити з тексту закону розпорядження, яким встановлюється повноважність засідань виборчих комісій за умови участі в засіданні не менше двох третин від її складу.
Раніше сьогодні нардеп від ПР Владислав Лук'янов підтвердив, що ПР зареєструвала 150 підписів нардепів і проект постанови для проведення позачергової сесії ВР 3 лютого з метою розгляду закону про внесення змін до закону про вибори Президента. "Насправді таке засідання відбудеться, тому що ми вважаємо, що ухвалення закону про вибори Президента важливе і необхідне", - сказав він.
Перед цим заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем'якін повідомив, що ПР зареєструвала постанову про проведення позачергового засідання парламенту 3 лютого ц.р.
Зазначимо, що відповідно до календарного плану роботи ВР, 3 лютого передбачена робота в комітетах і фракціях.
Нагадаємо, 28 січня ц.р. ВР підтримала в першому читанні законопроект №6004 "Про внесення змін до закону України "Про вибори Президента України" (відносно організації роботи виборчих комісій)". За проект закону, внесений першим віце-спікером, депутатом від Партії регіонів Олександром Лавриновичем, проголосували 226 депутатів (ПР - 172, БЮТ - 0, НУ-НС - 25, КПУ - 27, Блок Литвина - 0, позафракційні - 2) із 415 зареєстрованих в залі.
Законопроектом пропонується виключення з тексту закону розпорядження, яким встановлюється повноважність засідань виборчих комісій за умови участі в засіданні не менше двох третин від її складу.
Водночас ВР не підтримала законопроект №5509 "Про внесення змін до закону України "Про вибори Президента України" (відносно недопущення спотворення волевиявлення виборців)", внесений депутатом від БЮТ Валерієм Писаренком - за його прийняття проголосували лише 190 депутатів (ПР - 0, БЮТ - 147, НУ-НС - 41, КПУ - 0, Блок Литвина - 0, позафракційні - 2) з 424 зареєстрованих в залі.
Другий тур виборів Президента України призначений на 7 лютого ц.р. На посаду глави держави претендують лідер Партії регіонів Віктор Янукович, який набрав в першому турі 17 січня ц.р. 35,32% голосів, і прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, яку підтримали 25,05% виборців.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас