Уряд зобов'язав передбачити у бюджетних коштах, що надаються Києву, витрати на компенсацію збитків інвесторам "Еліта-Центру" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд зобов'язав передбачити у бюджетних коштах, що надаються Києву, витрати на компенсацію збитків інвесторам "Еліта-Центру"

Нерухомість
240
Кабінет міністрів України зобов'язав Міністерство фінансів спільно з Київською міськдержадміністрацією передбачити під час доопрацювання проекту держбюджету-2010 і на подальші роки витрати на компенсацію збитків інвесторам, які постраждали від діяльності групи будівельних компаній "Еліти-центру", в коштах, що направляються зі стабфонду на виконання Києвом функцій столиці.
Це закріплено розпорядженням Кабінету міністрів №140-р від 6 січня 2010 року.
При цьому документом визначається, що Київська міськдержадміністрація може компенсувати збитки шляхом передачі житла у власність інвесторів лише після підписання з постраждалими договорів про переуступки права вимоги.
Форму такого договору уряд зобов'язав розробити КМДА і Міністерство юстиції протягом місяця (до 6 лютого). При цьому до вирішення житлового питання постраждалих громадян забороняється виселяти з гуртожитків і інших приміщень, наданих їм для тимчасового проживання.
Крім того, Мін'юст повинен в тижневий термін (до 13 січня) розробити і подати на узгодження уряду проект закону "Про відшкодування фізичній особі (інвесторові) майнової шкоди, завданої в результаті злочину, здійснення якого пов'язане з інвестуванням будівництва житла".
Як повідомлялося, на початку 2006 року в Києві була розкрита велика афера на ринку нерухомості, в результаті якої, за даними МВС, 1759 громадян стали жертвами групи компаній "Еліти-центру", представники якої брали у них гроші як оплату житла, що нібито будується. Загальна сума, яку отримали шахраї від довірливих громадян, оцінюється приблизно в 400 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас