Доходи населення США у грудні були вищими за прогноз, витрати - нижчими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доходи населення США у грудні були вищими за прогноз, витрати - нижчими

Казна та Політика
359
Витрати населення США в грудні збільшились на 0,2% і доходи - на 0,4%, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на дані міністерства торгівлі.
Експерти прогнозували підвищення обох показників на 0,3%.
За переглянутими даними, в листопаді споживчі витрати зросли на 0,7% проти заздалегідь оголошеного підвищення на 0,5%. Доходи збільшилися на 0,5%, а не на 0,4%, як повідомлялося раніше.
В грудні споживчі витрати зростали третій місяць поспіль, вказуючи на те, що вони можуть внести значніший вклад до відновлення економіки найближчими місяцями, відзначають фахівці.
"Домоволодіння, схоже, узяли курс на помірні витрати. Наш прогноз на 2010 рік - поліпшення споживчих витрат", - заявила головний економіст Wells Fargo Securities Джон Силвіа.
В грудні заробітна плата в США зросла на 0,1% після підвищення на 0,4% місяцем раніше.
Індекс PCE Core (Personal Consumption Expenditures, Excluding Food & Energy), на який звертає увагу Федеральна резервна система при оцінці ризиків інфляції, виріс в останній місяць 2009 року на 0,1% в порівнянні з попереднім місяцем і на 1,5% відносно грудня 2008 року. Обидва показника співпали з очікуваннями аналітиків.
Витрати населення з врахуванням інфляції в грудні зросли на 0,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас