Уряд Великобританії готовий піти на радикальні заходи проти тютюну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Великобританії готовий піти на радикальні заходи проти тютюну

Казна та Політика
176
Уряд Великобританії готовий піти на "драконівські" заходи проти тютюну заради зменшення кількості курців в країні удвічі до 2020 р. В англійському уряді дозріла програма посилення законодавства проти паління.
Програма пропонує, зокрема, змусити тютюнові компанії прибрати з упаковок сигарет їх фірмові товарні знаки. Якщо програму приймуть, то на сигаретних пачках будуть лише назва сигарет і написи, які застерігають про шкоду куріння. Глава Національної служби охорони здоров'я Великобританії Енді Бернхем заявив, що уряд має намір за десять років зменшити кількість громадян із шкідливою звичкою в країні з 21% до 10%. "Заборонивши рекламу на ТБ і покінчивши з постерами в журналах, нам залишається лише ліквідовувати рекламу тютюну на пачках", - розповів чиновник, який сподівається, що в найближчому майбутньому всі сигаретні пачки будуть однаково сірими.
Уряд має намір також збільшити акцизи на тютюн. Це призведе до подальшого зростання цін на сигарети, і без того одні з найдорожчих в світі. Вже зараз пачка сигарет у Великобританії коштує близько 6 фунтів стерлінгів ($10). Буде заборонений продаж сигарет в автоматах, тому що там їх можуть купити неповнолітні. Буде розширена сфера дії заборони на паління в громадських місцях. Палити заборонять на всіх площах, що мають дах.
Більше того, британський уряд подумує про те, як би обмежити куріння в будинку і в авто для тих людей, в яких є діти. Але тут прямої заборони навряд чи можна чекати, оскільки вона може порушити недоторканість приватного життя. Уряд Великобританії сподівається, що після введення подібних заборон кількість курців в країні скоротиться удвічі в найближчих 10 років. Зараз у Великобританії їх кількість складає 8 млн. осіб. За останніх 10 років під впливом урядової антитютюнової кампанії в Британії відмовилася від сигарет близько чверті курців. Щороку в країні сигарети забирають 80 тис. життів.
Бернхем пообіцяв, що будь-хто за бажання кинути палити отримає допомогу і підтримку від влади. "Я не маю наміру няньчитися або читати людям лекції про шкоду куріння. Але я зроблю три речі: допоможу залежним позбавитися від звички, захищу від пасивного куріння і зроблю все, що зможу, щоб не дати дітям почати курити", - заявив міністр.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас