На РЖД подали до суду через зростання цін на квитки в електричках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На РЖД подали до суду через зростання цін на квитки в електричках

Казна та Політика
152
Товариство захисту прав споживачів (ТЗПП) Росії "Громадський контроль" подало до суду на компанію РЖД, вважаючи неправомірним різке збільшення тарифів на проїзд в приміських поїздах Москви і Підмосков'я. Про це повідомляє РИА Новости.
В позові, поданому до Савеловського районного суду Москви, представники "Громадського контролю" вказали трьох відповідачів: РЖД, ВАТ "Московсько-Тверська приміська пасажирська компанія", уряд Москви.
Ціни на проїзд в приміських електричках Москви і Підмосков'я зросли в січні 2010 року, коли залізничники об'єднали столицю в одну тарифну зону з єдиною ціною за проїзд. За переміщення в межах однієї зони в Підмосков'ї пасажирові потрібно заплатити 16,5 рубля, а при перетині кордону з Москвою пасажирові доведеться викласти ще 26 рублів. У 2009 році одна зона проїзду (приблизно 10 кілометрів) коштувала 14 рублів, як в Москві, так і в Підмосков'ї.
Раніше Федеральна антимонопольна служба (ФАС) Росії повідомила, що має намір перевірити зростання тарифів РЖД на проїзд в електричках, оскільки отримала скарги від росіян. Поки невідомо, чи буде ФАС порушувати антимонопольну справу відносно РЖД.
"Новые вести" стверджують, що захисники прав споживачів раніше звернулися до Генеральної прокуратури РФ із заявою відносно дій РЖД.
"Российская газета" також відзначає, що тариф, за яким одна поїздка по Москві з січня коштує 26 рублів, повинен був, за постановою уряду Москви від 19 січня, набути чинності не раніше 1 лютого.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас