Найбільші банки США зменшили лобістські відрахування у 2009 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші банки США зменшили лобістські відрахування у 2009 році

Казна та Політика
291
Дев'ять з десяти найбільших банків США за обсягом активів, включаючи Bank of America, Citi і Morgan Stanley, скоротили відрахування на фінансування комітетів політичної дії (організацій лобістів) в 2009 році, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на дані Федеральної виборчої комісії США.
Банки, які отримали держпідтримку в рамках програми TARP, знизили витрати на лобіювання своїх інтересів через комітети політичної дії на 41% в порівнянні з 2007 роком - до $2 млн. Федеральна виборча комісія порівнює дані за 2007 і 2009 роки, оскільки в жодному з них не проводилися загальнонаціональні вибори, тоді як в 2008 році картина була спотворена у зв'язку з президентськими виборами.
"Банки усвідомили, що відрахування в комітети політичної дії можуть створити їм проблеми з іміджем", - вважає політолог з університету Рочестер Девід Праймо.
Із десяти провідних американських банків лише U.S. Bancorp збільшив обсяг фінансування комітетів політичної дії на 40% - до $193,5 тис.
Bank of America - найбільший банк США за розмірами активів - зменшив цю статтю витрат на 36%, до $291,5 тис. За словами представника банку Ширлі Нортон, Bank of America пам'ятав про отримані від платників податків гроші і визнав недоцільним збільшення подібних витрат.
Morgan Stanley відмовився від вливань в комітети політичної дії доти, доки не повернув державі всі борги. Торік ці відрахування банку знизилися на 47% - до $237 тис.
За даними Center for Responsive Politics, найбільш активну участь у фінансуванні передвиборчих кампаній в США останніми роками беруть представники інвестиційних компаній: у 2008 році вони виділили на ці цілі $157 млн, 57% коштів пішло кандидатам від Демократичної партії, а в 2009 році - понад $26 млн, дві третини яких отримали демократи.
Однак зараз, як вважають політологи, фінансовий сектор може прийняти рішення про підтримку республіканців, оскільки демократи на чолі з президентом Бараком Обамою запропонували украй жорсткі обмеження відносно діяльності фінансових компаній.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас