Савченко: Грошова і фінансова системи країни несправедливі й навіть аморальні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Савченко: Грошова і фінансова системи країни несправедливі й навіть аморальні

Казна та Політика
1341
Фундаментальний недолік грошової і фінансової систем країни в тому, що вони несправедливі й аморальні, заявив у статті для "Дзеркала тижня" заступник міністра фінансів України Олександр Савченко.
Як приклад цинізму цих систем він навів випадки, коли, зокрема, у банківському секторі все побудовано так, щоб захистити інтереси олігархів.
"Мільйонер, пенсійний фонд і підприємство товариства сліпих мали на рахунках в одному з банків-невдах по 100 тис. грн. Запитання: хто одержить гроші назад? Звичайно, мільйонер! Він одержить свої 100 тисяч, а от пенсіонери і сліпі не одержать нічого… Права юридичних осіб у нас не захищені зовсім!", - відзначив замміністра.
Така ж ситуація, за словами Савченка, сьогодні спостерігається і в пенсійній системі, коли громадяни з виробничим стажем по 40 років, які вийшли на пенсію з однаковими зарплатами за останні десять років, можуть отримувати пенсію 1000 грн., а можуть - 50 тис. грн. Більше того, можна вийти на пенсію і в 45 років, і в 50, і в 60, отримувати 20 тис. грн. пенсії, при цьому мати чудове здоров'я і працювати ще на двох роботах із доходом 100 тис. грн, відзначає він.
"Особливо цинічно виглядає ситуація, коли подружжя з цієї "державної еліти", яке вийшло на пенсію ("вона" у віці 55 років і "він" - 60), із сумарною пенсією 50 тис. грн. на місяць думає про те, що краще придбати - третю машину чи другу дачу. А в цей час не менш як 40(!) молодих сімей із дітьми, в яких дохід на сім’ю в середньому по 4 тис. грн., повинні фінансувати цей пенсійний рай для обраних", - констатує Савченко.
У такій ситуації необхідно ліквідовувати всі спеціальні пенсійні системи і зробити всіх рівними, а ті, хто хоче велику пенсію, повинні робити відрахування до недержавного пенсійного фонду, переконаний замміністра.
"Якщо діяльність грошово-фінансових органів влади (а це НБУ і Мінфін) не базується на принципі соціальної справедливості, включаючи справедливі відносини між поколіннями, то ця влада як по суті, так і в очах громадян є аморальною владою банди розбійників. Так звичайні люди і сприймають владу", - підкреслив він.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас