Тимошенко: Сьогодні немає об'єктивних причин для підвищення цін на продукти харчування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Сьогодні немає об'єктивних причин для підвищення цін на продукти харчування

Казна та Політика
489
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що сьогодні немає ніяких об'єктивних причин для підвищення цін на цукор, соняшникову олію та інші продукти харчування. Про це вона заявила у Дніпропетровську під час телемосту, повідомляє прес-служба Кабміну України.
Прем'єр-міністр переконана, що підвищення цін на продукти харчування є спланованою змовою монополістів, піартехнологією з метою приходу до влади олігархії.
Тимошенко повідомила, що протягом останніх двох тижнів в Україні працює спеціальна політична технологія, яку почали ті великі корпорації, які тримають в руках виробництво цукру та олії. "Вони на два тижні роблять істерію, звинувачують у цьому уряд, але я хочу вам сказати, що це тільки технологія, і відразу після виборів ціни стануть на свій рівень", - сказала прем'єр-міністр.
Також глава уряду заявляє, що після президентських виборів курс гривні буде стабілізовано і повернуто до рівня 6-6,5 грн/дол. "Реальний курс, який дасть стабільне відчуття для українських сімей і бізнесу, повинен складати 6-6,5 грн/дол.", - зазначила Тимошенко.
Раніше міністр економіки України Данилишин заявив, що економічних підстав для підвищення цін на основні продукти харчування немає. "Ми щодня проводимо аналіз цін на основні продукти харчування. Обліковуємо на світових біржах, дивимося на баланс попиту і пропозиції на внутрішньому ринку. На сьогодні немає причин для підвищення цін на основні продукти: м'ясо, молоко, цукор, сир, соняшникова олія", -- сказав він.
Міністр відзначив, що зростання цін на цукор у грудні 2009 р. - січні 2010 р. є спекулятивним і викликане бажанням "нагріти руки, скориставшись передвиборною ситуацією в Україні".
Нагадаємо, ф'ючерси на білий цукор у Лондоні встановили новий ціновий рекорд, а сирець на міжконтинентальних товарній біржі (ICE) подорожчав до максимуму 29 років.
На думку експертів, стрімке подорожчання цукру, що почалося в минулому році, було спровоковано недостатніми обсягами продажів з боку виробників і відсутністю будь-яких сигналів до уповільнення зростаючого попиту. Варто додати, що високі ціни на цукор підтримуються великим глобальним дефіцитом пропозиції в 2009/2010 сезоні, який супроводжувався низьким урожаєм найбільших світових виробників.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас