Податківці накрили конвертаційний центр з оборотом 5,8 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податківці накрили конвертаційний центр з оборотом 5,8 млн

Казна та Політика
309
У Волинській області припинено роботу конвертаційного центру з оборотом 5,8 млн. грн.
Як повідомили УНІАН в прес-службі Державної податкової адміністрації України, за загальними матеріалами Управління боротьбі з відмиванням доходів, отриманих злочинним шляхом, і податкової міліції ДПА у Волинській області порушено кримінальну справу згідно з ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України стосовно приватного підприємця, причетного до створення конвертаційного центру.
Порушник використовував у своїй господарській діяльності схеми ухиляння від сплати податків, штучно завищуючи податковий кредит підприємствам на території Волинської області й занижуючи податкові зобов'язання при покупці та реалізації товарів на території України. За час діяльності конвертаційного центру оборот грошових коштів склав 5,8 млн. грн.
Протягом двох останніх років конвертаційний центр надавав платні послуги з конвертації грошових коштів суб'єктам господарювання Волинської області. Проводилася умовна реалізація товарів, робіт і послуг, які фактично не надавалися, а використовувалися покупцями для формування податкового кредиту і переведення безготівкових коштів у готівку. Також встановлено, що організатор центру для мінімізації податкового зобов'язання документально відображав укладання угод на придбання промислових і продовольчих товарів у ліквідованих суб'єктів господарської діяльності або процедура ліквідації яких триває.
Вносячи свідомо помилкові дані в документи обов'язкової податкової звітності, приватний підприємець відхилився від сплати податків на суму 2,9 млн. грн.
Під час обшуків за місцем проживання і робочою адресою організаторів конвертаційного центру вилучено документи про реєстрацію і діяльність суб'єктів господарської діяльності, чорнові записи, технічну апаратуру, за допомогою якої виготовлялися банківські картки й інші документи.
Проводиться комплекс заходів, спрвмованих на відшкодування збитку, завданого державі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас