Порошенко та Лянкє встановили перший прикордонний знак на державному кордоні України та Молдови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко та Лянкє встановили перший прикордонний знак на державному кордоні України та Молдови

286
Міністр закордонних справ України Петро Порошенко та віце-прем'єр-міністр, міністр закордонних справ та європейської інтеграції Молдови Юріє Лянке встановили перший прикордонний знак на центральній ділянці українсько-молдовського державного кордону (делімітаційна точка №194, с. Велика Кісниця, Ямпільський район, Вінницька обл.), повідомляє прес-служба МЗС України.
Встановлення першого проміжного прикордонного знака на центральній ділянці кордону - це початок завершального етапу облаштування та договірно-правового оформлення українсько-молдовського державного кордону. В спільній заяві міністрів сказано, що сторони виступають за найшвидше відновлення повноцінного переговорного процесу у форматі "5+2". Крім того, сторони підписали план консультацій між зовнішньополітичними відомствами країн.
В церемонії взяли участь глава дипломатичної місії в Україні головуючої в ЄС Іспанії, посадові особи Представництва ЄС в Україні та місії Єврокомісії з надання допомоги в питаннях кордону Україні та Республіці Молдова (EUBAM), керівники органів місцевої влади.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас