"Кредит-Рейтинг" прогнозує збільшення кількості дефолтів емітентів облігацій в 2010 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Кредит-Рейтинг" прогнозує збільшення кількості дефолтів емітентів облігацій в 2010

373
Рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" (Київ) прогнозує збільшення кількості дефолтів емітентів облігацій у 2010 році. Про це сказано в огляді рейтингового агентства.
"Оскільки кредитоспроможність значного числа емітентів перебуває на рівні нижче ніж достатня (близько 300 випусків мають рейтинги спекулятивної категорії), в 2010 році рейтингове агентство очікує подальшого збільшення кількості дефолтів", - сказано огляді.
На думку рейтингового агентства, для досить великої кількості емітентів, що випускали облігації, був характерний певний набір ризиків, реалізація яких в умовах кризи призвела до невиконання або затримок виконання зобов'язань.
Такими ризиками є високе боргове навантаження, недостатньо висока якість управління й планування фінансово-господарської діяльності, можливість перерозподілу коштів у групі компаній без врахування інтересів емітента й т.д.
Агентство зазначає, що в період збереження низької кредитної активності, що ускладнює можливість рефінансування, на тлі слабкого законодавчого середовища, що не дає змоги оперативно застосувати санкції до неплатників, ці ризики залишаються характерними для великої кількості емітентів.
За даними агентства, в 2009 році кількість дефолтів становила 10,12% від загальної кількості кредитних рейтингів.
Як повідомлялося, "Кредит-Рейтинг" прогнозувало збільшення кількості дефолтів у реальному секторі економіки в липні-грудні 2009.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас