Опитування: Близько 1,5 млрд євро на рік - на репетиторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Близько 1,5 млрд євро на рік - на репетиторів

299
В Німеччині батьки все частіше наймають своїм дітям приватних репетиторів. Зокрема, близько 1,1 мільйонів німецьких школярів займаються додатково з репетиторами. До такого висновку прийшли автори дослідження, проведеного за замовленням Фонду Бертельсмана і опублікованого в четвер, 28 січня. Як відзначає агентство dpa, це приблизно кожна восьма дитина (12,2 відсотка) з 9 мільйонів школярів, які навчаються в загальноосвітніх школах Німеччини.
Згідно з результатами дослідження, щороку батьки витрачають на додаткове навчання своїх дітей від 942 мільйонів до 1,5 мільярдів євро. При цьому існує велика різниця між східними і західними землями Німеччини: наприклад, в "старих" землях репетиторів з німецької мови для школярів наймають майже в два рази частіше, ніж в "нових".
В той же час агентство ots наводить результати дослідження "Rechnen in Deutschland", згідно з якими існує гостра необхідність підвищення знань німецьких школярів в галузі математики. На сьогодні близько 600 тисяч школярів, починаючи з п'ятого класу, займаються математикою додатково.
На думку батьків, близько 30 відсотків школярів (1,4 мільйона дітей) з 5-го по 10-й класи потребують додаткових занять з математики. В той же час 16 відсотків батьків відкрито визнають, що, незважаючи на те, що їх дитина потребує приватних уроків з математики, додаткова допомога йому не надається.
Відсутність такої допомоги найчастіше пояснюється браком фінансових коштів. Так, в сім'ях з середнім прибутком 3 тисячі євро на місяць дітям частіше наймають репетиторів, ніж в сім'ях з щомісячним прибутком менше 1 500 євро.
В опитуванні "Rechnen in Deutschland" взяли участь 1370 учнів різних шкіл, починаючи з 5-го класу, 1057 німців віком від 18 до 65 років, а також 1029 батьків, чиї діти досягли відповідного шкільного віку.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас