"Комунальний фронт" закликає українців не платити за житлокомпослуги, яких вони не отримують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Комунальний фронт" закликає українців не платити за житлокомпослуги, яких вони не отримують

506
Громадська організація "Комунальний фронт" закликає українців не платити за ті житлово-комунальні послуги, яких вони насправді не отримують. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Комунального фронту".
"Українці не мусять платити за ті послуги, які ЖЕК не надає, але вимагає за це гроші", - цитує прес-служба лідера організації Віталія Яковенка.
Він вважає, що до неякісно наданих комунальними службами житлокомпослуг, у першу чергу, належать утримання будинків і прибудинкових територій, опалення і гаряче водопостачання.
На думку Яковенка, комунальні служби недбало ставляться до своїх обов'язків, хоча останні чітко прописані відповідними нормативними актами.
"Якщо місцева влада і профільне міністерство не здатні навести лад серед своїх підлеглих, то це можуть зробити самі жителі - позбавивши ЖЕКи грошових надходжень", - упевнений Яковенко.
Він вважає, що такі дії мешканців сприятимуть виконанню ЖЕКами своїх обов'язків у повному обсязі.
При цьому Яковенко відзначає, що, відмовляючись оплачувати певну послугу, житель повинен юридично перестрахуватися, що дозволить йому уникнути накопичення боргу і проблем з ЖЕКом.
Для страховки "Комунальний фронт" рекомендує українцям складати акти-претензії, підписані декількома мешканцями, а також реєструвати в ЖЕКу ці акти і заяви про відмову оплачувати певні послуги.
Як повідомляло агентство, раніше "Комунальний фронт" закликав Кабмін дозволити всім охочим відключатися від централізованої системи теплопостачання і гарячого водопостачання.
Громадсько-політичний рух "Комунальний фронт" було створено восени 2009 року, в грудні 2009 року він був зареєстрований як громадська організація.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас