Повернення України до комерційних зовнішніх кредитів малоймовірне до затвердження держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повернення України до комерційних зовнішніх кредитів малоймовірне до затвердження держбюджету

257
Прийняття бюджету, посилення фіскальної політики і відновлення політичної стабільності є умовами успішного повернення України на ринок державних зовнішніх запозичень. Про це заявив екс-міністр фінансів Ігор Мітюков на Давоському форумі.
"Спочатку треба побачити бюджет, після цього говоритимемо про умови запозичення. І без серйозного посилення фіскальної політики вихід на міжнародні ринки України я вбачаю на цьому етапі маловірогідним", - додав Мітюков.
На його думку, актуальнішими для уряду мають бути не стільки комерційні зовнішні запозичення, як робота з міжнародними фінансовими організаціями.
"Безумовно, головне завдання, яке стоятиме перед урядом в області міжнародних фінансових відносин, буде швидке відновлення програми співпраці як з Міжнародним валютним фондом, так і зі Світовим банком, і подальше поліпшення відносин з ЄБРР", - сказав екс-міністр фінансів.
Кажучи про необхідність серйозного посилення фіскальної позиції, він закликав звернути увагу на те, що країни з відносно кращим фінансовим станом сьогодні заявляють про скорочення або замороження своїх витрат, зокрема, це зробили США і Росія.
Мітюков також відзначив, що квапитися з розміщенням зовнішніх позик через бажання створити індикатор для корпоративних українських позичальників також не варто. Він пояснив, що Національний банк обмежив ставку корпоративних зовнішніх запозичень в 12%, що сьогодні істотно нижче від ринкового рівня.
За матеріалами:
Перший діловий
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас