Уряд України сподівається на успішний перегляд МВФ програми stand-by найближчим часом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України сподівається на успішний перегляд МВФ програми stand-by найближчим часом

304
Уряд України сподівається на успішний перегляд Міжнародним валютним фондом (МВФ) кредитної програми stand-by найближчим часом, йдеться в повідомленні на урядовому веб-сайті.
"Уряд України докладає всіх зусиль для того, щоб виконати свої зобов'язання перед МВФ, і сподівається на успішний перегляд програми stand-by найближчим часом", - вказується в документі із посиланням на заяву віце-прем'єр-міністра Григорія Немирі, зроблену під час зустрічі з директором-розпорядником МВФ Домініком Стросс-Каном в п'ятницю.
Згідно з повідомленням, зустріч відбулася в рамках робочого візиту Г.Немирі до Швейцарії для участі в Усесвітньому економічному форумі в Давосі.
"Сторони обговорили поточний стан і перспективи співпраці між Україною і МВФ. Окремо вони зупинилися на низці питань, які потребують доопрацювання в контексті продовження програми МВФ", - відзначається в документі.
Як повідомлялося, МВФ восени 2008 року прийняв рішення про виділення Україні кредиту близько $17 млрд в рамках програми stand-by. З трьох виділених траншів на загальну суму майже $11 млрд перший у розмірі $4,5 млрд в листопаді 2008 року отримав Нацбанк, проте вже другий, в травні 2009 року, у розмірі $3 млрд був поділений навпіл між НБУ та урядом, а третій, в серпні, на $3,5 млрд повністю пішов уряду, аби полегшити виконання бюджету і закупівлі природного газу.
Виділення четвертого траншу в розмірі $3,8 млрд було заплановано на листопад за підсумками третього перегляду програми. Місія фонду завершила роботу в Києві в кінці жовтня, проте не зробила позитивної заяви про завершення перегляду. МВФ неодноразово публічно відзначав, що чекає формування консолідованої позиції української влади в питанні реалізації антикризових дій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас