Греція шукатиме покупців боргу за межами Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція шукатиме покупців боргу за межами Європи

527
Уряд Греції має намір знайти покупців свого суверенного боргу серед інституційних інвесторів за межами Європейського союзу. Про це заявив заступник міністра фінансів країни Філіппос Сахінідіс в ефірі грецького телеканалу Alter, повідомив діловий портал Business Report.
"Досі грецькі держоблігації купувалися, в основному, інвесторами з ЄС або тими, хто представлений на Лондонській фондовій біржі, - сказав заступник міністра фінансів. - Зараз ми беремо на себе ініціативу пошуку інвесторів за межами ЄС".
Напередодні прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу спростував інформацію про те, що ця країна веде переговори з Китаєм про продаж Піднебесній частини своїх боргів, нагадує сайт. В інтерв'ю Alter Сахінідіс відзначив, що міністр фінансів Греції Георгіос Папаконстантіну вирушить у поїздку країнами Азії для переговорів з потенційними інвесторами в грецькі державні облігації. Сахінідіс також підкреслив, що чутки про переговори Афін і Пекіна з приводу придбання боргів на 25 млрд євро не відповідають дійсності.
В 2010 році Греція планує залучити через продаж облігацій 54 млрд євро, нагадує сайт. Сьогодні керівництво країни одночасно намагається знайти вирішення двох проблем: скоротити обсяг держборгу, який перевищує 294 млрд євро, і скоротити дефіцит бюджету, що становить 12,7% ВВП.
Відзначимо, що цього місяця агентство Moody's провіщало економіці Греції "повільну смерть". Окрім цього, в грудні минулого року була опублікована доповідь Standard Bank, в якій ішлося про те, що ситуація в економіці Греції "неприйнятна" для перебування в зоні євро. 22 грудня міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило суверенний рейтинг Греції з рівня "А1" до "А2. Прогноз по рейтингу - "негативний". Як повідомлялося, агентства Fitch і S&P також переглянули позиції Греції, при цьому Standard & Poor's знизило рейтинг суверенного боргу цієї країни на одну позицію до BBB+. До того ж Єврокомісія звинуватила Грецію в підробці статистики про стан державних фінансів.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас