Євросоюз: Греції не загрожують дефолт і вихід з єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз: Греції не загрожують дефолт і вихід з єврозони

524
Греції не загрожують дефолт і вихід із зони євро. Про це заявив на Всесвітньому економічному форумі в Давосі комісар Євросоюзу (ЄС) з питань економіки і грошової політики Хоакін Альмунія, передає Reuters з посиланням на американські ЗМІ. "У Греції не відбудеться дефолт: в зоні євро дефолт неможливий", - сказав він.
За словами Х.Альмунія, також неможливим є вихід Греції з єврозони, "оскільки було б божевіллям намагатися вирішити проблеми економіки Греції поза зоною євро". Він додав, що не існує якогось особливого плану ЄС щодо Греції, хоча з наступного тижня будуть представлятися регулярні щомісячні рекомендації щодо фіскальної політики Греції та інших країн.
Раніше про те, що країна не покине зону євро, заявив прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу. За його словами, уряд Греції не відмовиться від своїх зобов'язань за боргами. Він додав, що економічні проблеми країни використовуються рядом політиків як аргументи проти розширення зони євро.
Тим часом ситуацією в Греції стурбовані інвестори по всьому світу. Економічні проблеми країни негативно відбилися на фондових індексах Європи, США та Азії. Крім того, дефіцит бюджету Греції привів до зниження європейської валюти відносно долара.
В грудні минулого року рейтингові агентства знизили рейтинг Греції, що різко підвищило вартість запозичень для країни. Moody's скоротило рейтинг країни до А2 з А1, а Fitch - до ВВВ +. Обидва агентства дали негативний прогноз боргової ситуації в Греції. В середині січня Moody's повідомило, що прогноз кредитних рейтингів Греції залишається негативним через невизначеність щодо здатності уряду здійснити план скорочення дефіциту бюджету.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас