Ширак відмовився від пропозиції Путіна стати керівником South Stream — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ширак відмовився від пропозиції Путіна стати керівником South Stream

Енергетика
472
Екс-президент Франції Жак Ширак відмовився обійняти посаду керівника проекту South Stream, повідомляє РБК daily із посиланням на французьку газету Le Nouvel Observateur.
За інформацією французького видання, прем'єр-міністр Росії Володимир Путін "сподівався довірити" керівництво проектом "Південний потік" (South Stream) Шираку, але той "відхилив пропозицію свого друга". Він, на відміну від Герхарда Шредера (очолює Nord Stream), не хоче "працювати на "Газпром".
Ширак - не єдиний кандидат в куратори "Південного потоку". Цю посаду "Газпром" також пропонував колишньому прем'єр-міністрові Італії Романо Проді. Також, за даними ЗМІ, це крісло може зайняти угорський екс-прем'єр Ференц Дюрчань. Ще одним політиком, причетним до "Південного потоку", ймовірно, стане колишній президент Хорватії Стіпе Месич. Він очолить компанію із будівництва хорватської ділянки трубопроводу, якщо країна приєднається до проекту.
South Stream ("Південний потік") - проект газопроводу, який повинен пройти дном Чорного моря з Новоросійська в болгарський порт Варна, а потім дві його гілки пройдуть через Балкани до Італії та Австрії. Точні маршрути гілок ще не затверджені. Проектні показники: підводний відрізок - 900 км., потужність - 63 млрд куб м на рік, максимальна глибина прокладання - 2000 м. Акціонери проекту на паритетних засадах - "Газпром" і італійська Eni. Сумарні інвестиції в будівництво орієнтовно становлять 25 млрд євро. За планом, газогін повинен почати роботу в 2015 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас