БЮТ прорвався в Межигір’я — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БЮТ прорвався в Межигір’я

Нерухомість
8924
Фракція БЮТ добилася створення у Верховній раді тимчасової слідчої комісії (ТСК) з перевірки законності передачі лідерові Партії регіонів (ПР) Віктору Януковичу урядової резиденції Межигір’я. Проте приступити до роботи комісія не зможе - спікер Володимир Литвин відмовився підписувати відповідну постанову, доки фракція ПР не призначить у ТСК своїх представників.
Постанову про створення ТСК щодо перевірки законності передачі в оренду лідеру Партії регіонів Віктору Януковичу урядової резиденції Межигір’я, яку підготував і вніс до Верховної ради народний депутат Сергій Міщенко (БЮТ), підтримали 198 депутатів фракцій БЮТ і "Наша Україна-Народна самооборона" (НУ-НС). У пояснювальній записці Міщенко детально виклав схему, за якою майно і земля резиденції були передані від Кабінету міністрів в довгочасне користування народному депутатові Віктору Януковичу.
Нагадаємо, попередні спроби уряду Юлії Тимошенко повернути резиденцію в держвласність закінчилися невдало. Кабміну не вдалося навіть ознайомитися з документами, що підтверджують право власності на земельну ділянку в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області на вул. Івана Франка, 19, де розташований комплекс відпочинку "Пуща-Водиця" (урочище Межигір’я) і, як відомо, проживає лідер ПР. Під час перевірки виявилось, що оригінали документів на земельну ділянку були витребувані з райдержадміністрації Вишгорода і направлені в Генпрокуратуру за ініціативою народного депутата Миколи Джиги (ПР). Там вони знаходяться і зараз, незважаючи на те, що в листопаді були витребувані з ГПУ Київським окружним адміністративним судом.
До складу ТСК, згідно з постановою, мають увійти 11 народних депутатів - 4 від ПР, 3 від БЮТ, 2 від НУ-НС і по 1 - від Компартії і блоку Литвина. Проте про своє бажання працювати в комісії поки заявили лише представники фракцій БЮТ і НУ-НС. Один з них - Володимир Бондаренко (БЮТ) - вважає, що Янукович не має, перш за все, морального права володіти Межигір’ям. "Історично так склалося, що це місце є для українців священним. Там поховані Палій і Самусь (видатні козацькі полковники, які жили в кінці XVII - на початку XVIII століть), там досі лежать заховані козацька каса і бібліотека князя Володимира", - розповів він.
Між тим Бондаренко відзначив, що приступити до роботи ТСК поки не може: "Голова Верховної ради Володимир Литвин оголосив, що підпише постанову про створення комісії, і вона набере чинності лише тоді, коли всі без винятку фракції подадуть кадрові пропозиції для роботи в комісії. Ви собі уявляєте, аби Партія регіонів направила в таку комісію своїх представників?! Та ніколи вона цього не зробить!" Припущення Бондаренка підтвердив народний депутат Михайло Чечетов (ПР). "Комісія створена з грубим порушенням регламенту. Це агонія Тимошенко", - сказав він.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас