Індекси в Азії падають в п'ятницю через дані про безробіття у США і збитки компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Азії падають в п'ятницю через дані про безробіття у США і збитки компаній

Фондовий ринок
296
Фондові індекси Азіісько-Тихоокеанського регіону (АТР) падають в п'ятницю через слабкі дані про кількість заяв на виплату з безробіття в США і збитки високотехнологічних компаній AU Optronics і Advantest, повідомило агентство Bloomberg.
Звідний фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific опустився на 1,3% з відкриття торгів - до 117,50 пункти. З початку тижня показник втратив 4%, що є найрізкішим падінням з березня 2009 року.
Японський індекс Nikkei 225 впав на 1,6%, гонконзький Hang Seng - на 1,3%, південнокорейський Kospi - на 2%.
"Ми пережили гірші етапи світової рецесії, але я не чекаю, що ралі цього року буде таким бурхливим, як у минулому. Залишається все ще багато негативу", - заявила віце-президент із інвестиційних послуг JPMorgan в Гонконгу Грейс Тем.
Кількість американців, які вперше звернулися за виплатою з безробіття, зменшилася минулого тижня на 8 тис. - до 470 тис. При цьому аналітики чекали зменшення кількості звернень на 32 тис. з оголошеного раніше рівня позаминулого тижня - до 450 тис.
"Ринки надто чутливі до даних про зайнятість в США. Інвестори вже стурбовані посиленням кредитної політики і пропозиціями про банківське регулювання, що тому погані економічні дані можуть призвести до обвалу на ринку", - вважає Йосихіса Окамото з Mizuho Asset Management.
Тайваньський виробник РК-дисплеїв AU Optronics зменшив капіталізацію на 5,8% після публікації даних про чистий збиток за квартал, які стали неприємним сюрпризом для аналітиків і ринку. Чистий збиток компанії в четвертому кварталі склав 7,85 млрд нових тайваньських доларів ($245 млн), експерти чекали чистий прибуток у розмірі 3,5 млрд нових тайваньських доларів.
Котирування акцій японської Advantest Corp., найбільшого світового виробника устаткування для тестування чіпів пам'яті, впали на 9,6%, оскільки компанія удвічі погіршила прогноз збитку на поточний фінансовий рік. Advantest чекає, що чистий збиток за 12 місяців, що завершуються 31 березня, складе 13,5 млрд єн ($150 млн), раніше говорилося про збиток в 6,7 млрд єн.
Курс цінних паперів найбільшого виробника комп'ютерної пам'яті в Японії Elpida Memory впав на 7,2%, оскільки його чистий прибуток не виправдав очікування аналітиків.
Ціна паперів третього за розмірами гірничодобувного концерну світу Rio Tinto Group впала на 4,4% услід за зниженням вартості металів. Індекс шести кольорових металів опустився в Лондоні в четвер на 3,6%, продемонструвавши найрізкіше падіння з 1 вересня 2009 року.
За даними Bloomberg, в п'ятницю фінансові результати за четвертий квартал 2009 року опублікують більше 100 з 983 компаній, що входять до індексу MSCI Asia Pacific.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас