Українцям не видають закордонні паспорти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям не видають закордонні паспорти

4538
Проблема з видачею закордонних паспортів і водійських посвідчень продовжує набирати обертів, повідомляє видання "Сегодня".
"Я прийшов в столичний центр видачі паспортів дізнатись, як швидко можна отримати закордонний паспорт, але мені сказали, що бланків немає, йду ні з чим", - розповів киянин Микола.
"Бланків дійсно немає через проблеми, пов'язані з консорціумом ЄДАПС", - прокоментував ситуацію заступник начальника Департаменту зв'язків з громадськістю МВС Геннадій Гребнев. А в центрі сказали, що заявки на оформлення приймають, але не гарантують, що паспорти будуть готові вчасно.
"Головна зміна вже сталася. Юрій Луценко, який спровокував цей конфлікт, вчора був звільнений з посади (насправді він залишився виконувати обов'язки, - ред.). Ми, як і раніше, відвантаження документів не здійснюємо, заборгованість 150 мільйонів гривень нам ніхто не погасив - заплатили лише 3,5 мільйона, - розповів заступник директора ЄДАПСа Олександр Драников. - З водійськими посвідченнями ситуація така ж. Ми не в змозі сплатити собівартість документів. Відвантаження документів почнеться тоді, коли буде виплачена заборгованість або хоч би платитимуть частково". За словами Драникова, за 20 днів "простою" в черзі на паспорти і права вже скупчилося близько 100 тисяч осіб.
В той же час Юрій Луценко днями заявив, що зараз українці не можуть отримати закордонні паспорти через відмову їх друкувати монополістом. "Заходи із пошуку підприємства, у тому числі і за кордоном, викликали незадоволеність монополіста і бажання будь-якими способами зберегти монополію і прибуток", - заявив днями Департамент зв'язків з громадськістю МВС.
Начальник прес-служби ДАІ Ніна Хмельовська сказала, що ситуація з бланками для водійських посвідчень за останні дні не змінилася. "Проблема з видачею таких посвідчень є в Києві і декількох великих містах, - сказала Хмельовська. - Дефіцит цей також пов'язаний з простоєм консорціуму ЄДАПС".
На комбінаті "Україна", що випускає з ЄДАПСом документи, пояснили, що не займаються друком не через конфлікт, а через вибори: "Друкуємо зараз лише бланки для голосування".
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас