Грузія оголосила тендер на будівництво каскаду ГЕС вартістю до 600 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія оголосила тендер на будівництво каскаду ГЕС вартістю до 600 млн дол.

Енергетика
311
Міністерство енергетики Грузії оголосило тендер на будівництво каскаду Земо-Мткварі ГЕС в регіоні Самцхе-Джавахеті (південна Грузія).
Як повідомили "Інтерфакс" в Міненерго, згідно попередньому техніко-економічному проекту, складеному за сприяння уряду Норвегії грузинською компанією Gros-energy group і норвезькою Poyry Hydropower engineering, передбачається будівництво каскаду ГЕС, що складається з двох-трьох гідроелектростанцій межовою сумарною потужністю 137-219 МВт.
За попередніми оцінками, вартість проекту складе від $410 млн до $604 млн.
"Після того, як будуть підготовлені звіти про техніко-економічне обґрунтування проекту і про оцінку його дії та впливу на довкілля, компанія, яка переможе, отримає право на будівництво каскаду ГЕС, оперування і володіння ним", - сказав представник Міненерго.
Прийом заявок на участь у тендері триватиме до 28 квітня.
Згідно з умовами, компанія-переможець в зимовий період (з жовтня по березень включно) зобов'язана буде реалізовувати електроенергію, що виробляється каскадом ГЕС, на внутрішньому ринку країни. В інший час року власник каскаду ГЕС зможе вибирати покупця електроенергії без обмежень, зокрема, зможе експортувати електроенергію до Туреччини новою ЛЕП, будівництво якої вже ведеться.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас