Нафта може подешевшати наступного тижня через високі запаси палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта може подешевшати наступного тижня через високі запаси палива

Енергетика
316
Ціна нафти може знизитися за підсумками наступного тижня через високі запаси палива в США і скорочення попиту, повідомило агентство Bloomberg.
Вісімнадцять з 38, або 47% аналітиків, які брали участь в опитуванні, чекають зменшення вартості нафти і десять (26%) - підвищення. Ще десять респондентів не чекають значних змін.
Товарні запаси бензину минулого тижня зросли на 1,99 млн барелів, досягнувши максимального рівня з березня минулого року - 229,4 млн барелів. Резерви дистилятів збільшилися на 358 тис. барелів, склавши 157,5 млн барелів, повідомило міністерство енергетики США.
"Ми продовжуємо бачити запаси вище середніх значень, - заявив аналітик з енергетики Citigroup Global Markets Тім Еванс. - Постачання з лишком покриють попит під час решти опалювального сезону, тому увага перемістилася на слабкий попит у другому кварталі".
Більшість аналітиків чекала зниження вартості нафти за підсумками минулого тижня, і їх прогноз виправдався. Котирування березневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) з понеділка по четвер опустилися на 1,2% - до $73,64 за барель. В порівнянні з рівнем минулого року ціна нафти зросла на 75%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас