Mail.ru відмовилася і від Google, і від "Яндексу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mail.ru відмовилася і від Google, і від "Яндексу"

1019
Відмовившись від пошуку "Яндексу" з нового року, Mail.ru не перейшов на Google, з яким уклав угоду ще в грудні. Замість цього Mail.ru використовує власні пошукові технології.
Про це розповіло джерело, близьке до однієї інтернет-компанії. 31 грудня "Яндекс", за словами його прес-секретаря Очира Манджикова, зняв свій пошук з сайту Mail.ru. Зараз на сторінці "Поиск@mail.ru" стоїть пошук, відомий раніше як GoGo, і реклама від Google. Це підтвердив представник Mail.ru.
З січня 2010 р. Mail.ru, який використовував раніше пошукові технології "Яндексу", мав перейти на движок Google, а також відображати в результатах пошуку оголошення з його системи контекстної реклами AdSense. Контракт з Google передбачає, що Mail.ru може використовувати як пошук Google без згадки його бренду, так і свої власні технології, можливо і їх спільне використання, повідомив гендиректор Mail.ru Дмитро Гришин. За його словами, зараз Mail.ru використовує власний пошук, а контекстну рекламу надає Google. Це підтвердив гендиректор російського офісу Google Володимир Долгов.
В 2008 р. Google не вдалося розмістити свій пошук на головній сторінці конкурента Mail.ru - компанії Rambler. Цей контракт був частиною операції з продажу американській компанії системи контекстної реклами "Бігун", яка належить Rambler. Але операцію заблокувала антимонопольна служба, посилаючись на непрозорість структури власності покупця. Справжньою причиною заборони було негативне ставлення прем'єра Володимира Путіна до розміщення на популярному російському сайті іноземного пошуку, розповідали близькі до акціонерів Rambler джерела, але його представник це заперечував.
Рішення про використання Mail.ru власного пошуку не має політичного підґрунтя і продиктовано виключно комерційними міркуваннями, стверджують джерела, близькі до акціонерів Mail.ru. А високопоставлений чиновник раніше заперечував бажання влади втрутитися в переговори Mail.ru і Google. Але він був упевнений, що портал не використовуватиме пошук Google, вважаючи, що Mail.ru веде з ним переговори, аби спробувати натиснути на "Яндекс".
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас