Дорожче від інших монархів обходяться європейцям королеви Великобританії та Нідерландів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дорожче від інших монархів обходяться європейцям королеви Великобританії та Нідерландів

Казна та Політика
164
Королівська сім'я Нідерландів - одна з "найдорожчих" у Європі.
Про це, як пишуть голландські ЗМІ, свідчить висновок бельгійського дослідника Хермана Маттхейса.
Він підрахував, що монарша сім'я Оранських-Нассау на чолі з королевою Беатрікс обходиться державі в 39,6 млн євро на рік. Маттхейс підкреслив, що при цьому не враховував витрати на забезпечення безпеки, державні візити і утримання палаців. В такому разі "вартість" голландської королівської фамілії склала б більше 100 млн євро на рік.
На європейському континенті лише британська королева Єлизавета II та її сім'я "коштують" дорожче - 46,6 млн євро на рік, передає ІТАР-ТАРС. Як повідомлялося раніше, в 2008 році королівська сім'я обійшлася британським платникам податків у 80 млн доларів - на 2 мільйони фунтів більше, ніж в 2007-му.
Британській короні належать 194 тис. гектарів сільськогосподарських угідь, лісів і парків вартістю понад 700 млн. євро. Проте, на думку королівських бухгалтерів, цього недостатньо. У 2008 році Єлизавета II звернулася до уряду країни з проханням виділити додаткові кошти на ремонт королівських палаців, проте їй в жорсткій формі було відмовлено.
Інші європейські монархії обходяться своїм підданим дешевше: Іспанія, Швеція, Данія, Бельгія і Норвегія витрачають на королівські сім'ї від 8,8 до 28 млн євро щороку. Найбільш "бюджетною" є монархія в Люксембурзі - великому герцогові Анрі та його сім'ї достатньо лише 8,7 млн євро на рік.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас