Росія починає розвивати економіку Абхазії за рахунок свого бюджету: за три роки буде виділено 10 млрд рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія починає розвивати економіку Абхазії за рахунок свого бюджету: за три роки буде виділено 10 млрд рублів

Казна та Політика
89
Росія протягом трьох років виділить зі свого бюджету понад 10 млрд рублів у допомогу розвитку економіки Абхазії. У 2010 році її розмір складе 1,9 млрд рублів, заявив посол РФ в цій республіці Семен Григор’єв.
Кошти виділятимуться відповідно до Угоди про надання допомоги Республіці Абхазії в соціально-економічному розвитку, підписаної в серпні минулого року під час робочого візиту російського прем'єра Володимира Путіна.
"Безоплатна російська допомога, зрозуміло, зможе підтримати економіку і соціальну сферу Абхазії, проте реальний поштовх їх розвитку має дати прихід в країну серйозних російських інвестицій, перш за все від великого і середнього бізнесу", - цитує посла ІТАР-ТАРС.
За його словами, цьому має сприяти також підписана торік Угода про заохочення і взаємний захист інвестицій, що "створює правові основи і гарантії для приходу до Абхазії російського бізнесу".
В нинішньому році, за інформацією Григор’єва, почнеться реалізація угод, підписаних урядом Абхазії і "Роснафтою". Дипломат переконаний, що "технології і ноу-хау, які є в розпорядженні цього третього в світі нафтогазового гіганта, реально сприятимуть підйому абхазької економіки".
Згадуючи про співпрацю Абхазії та Росії в гуманітарній сфері, Григор’єв відзначив, що зв'язки в цій області "є традиційними і засновані на загальній історії, єдиному культурному просторі, багатій духовній спадщині двох народів".
За словами посла, залишатиметься "пріоритетним співпраця в області освіти і підготовки національних кадрів для Абхазії".
"Триватиме виділення бюджетних місць для студентів з Абхазії у вузах Російської Федерації, реалізовуватимуться російські освітні програми в республіці, можливе відкриття філій російських вузів в Абхазії. Будемо всіляко підтримувати культурні, наукові, спортивні обміни", - сказав він.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас