ЄС дав Греції та Болгарії 45 млн євро для об'єднання газотранспортних систем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС дав Греції та Болгарії 45 млн євро для об'єднання газотранспортних систем

164
Греція і Болгарія забезпечили фінансування Євросоюзу в розмірі €45 млн для об'єднання своїх газотранспортних систем, повідомили грецькі ЗМІ із посиланням на заступника міністра енергетики Греції Янніса Маніатіса. Гілка газопроводу піде з Болгарії на грецьку територію і буде приєднана до газопроводу, що будується, Туреччина - Греція - Італія (TGI), повідомив Маніатіс з Софії, де він провів переговори з міністром економіки, енергетики і туризму Болгарії Трайчо Трайковим.
На початку лютого почнуться консультації щодо будівництва газопроводу, додав грецький заступник міністра. Греція і Болгарія домовилися об'єднати газотранспортні системи після газової кризи в січні 2009 року.
Болгарія постраждала від газової суперечки між Росією і Україною, коли "Газпром" перекрив Києву газ за несплату, а українська сторона, за заявою російських газівників, почала несанкціонований відбір призначеної для Європи транзитної сировини. Нова гілка газопроводу, за планами Афін і Софії, допоможе двом країнам ділитися один з одним надлишками газу і підтримувати один одного в разі форс-мажорних обставин.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас