Мінпромполітики: Частка імпортної сільгосптехніки на внутрішньому ринку України складає близько 80% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпромполітики: Частка імпортної сільгосптехніки на внутрішньому ринку України складає близько 80%

337
Частка імпортної сільськогосподарської техніки на внутрішньому ринку України складає близько 80%. Про це повідомили в прес-службі Міністерства промислової політики України.
Згідно з повідомленням, з 2000 року імпорт сільгосптехніки в Україну зріс майже в 17 разів, а власне виробництво - лише в 3,6 разу.
В той же час в міністерстві відзначають, що виробничі потужності вітчизняних сільгоспмашинобудівних підприємств можуть практично повністю задовольнити потреби сільгоспвиробників у технічних засобах для рослинництва, тваринництва, птахівництва і переробки отриманої сировини. Вітчизняні підприємства можуть виробляти майже 4 тис. найменувань машин і устаткування для АПК, що дозволяє механізувати приблизно 82% технологічних процесів у сільському господарстві.
Також повідомляється, що, незважаючи на зниження обсягів виробництва продукції в умовах світової фінансово-економічної кризи, вітчизняні підприємства змогли виготовити необхідну для проведення весняно-польових робіт кількість техніки. "На 1 січня 2010 року на складах підприємств і у дилерів є в наявності: тракторів - 1648 одиниць, устаткування для обробки ґрунту - 1525 одиниць, сівалок - 1520 одиниць, машин для внесення добрив - 84 одиниці, а також достатня кількість запасних частин", - сказано в повідомленні прес-служби.
В міністерстві також повідомили, що у зв'язку з перепрофілюванням і зупинкою більшості ремонтних підприємств їхні функції взяли на себе машинобудівники.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас