Тариф на прокачування нафти по території Білорусі з 1 лютого зросте на 11% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тариф на прокачування нафти по території Білорусі з 1 лютого зросте на 11%

Енергетика
279
Тариф на прокачування нафти по території Білорусі з 1 лютого зросте на 11%, йдеться в погодженій між Росією і Білоруссю методиці тарифоутворення на прокачування нафти магістральними трубопроводами, розташованими на території Білорусі.
Згідно з документом, копія якого є у розпорядженні "Інтерфаксу", міністерство економіки Білорусі затверджує нові величини тарифу з введенням їх дії з 1 лютого. При цьому тарифи мають бути затверджені в рублях, а їх розмір визначається шляхом "перерахунку відповідних величин тарифів, встановлених в євро в 2009 році за курсом на 1 січня 2010 року в російські рублі зі збільшенням на 11%".
Тарифи на прокачування нафти по території Білорусі на 2009 рік були затверджені постановами Мінекономіки республіки N20 і N19 (від 29.01.2009).
Таким чином, з врахуванням досягнутих в середу між Росією і Білоруссю домовленостей, адресний тариф на прокачування нафти для "Гомельтранснафта Дружба" по території Білорусі по маршрутному напряму Невель-Полоцьк може скласти - 17,84 рубля за тонну, Унеча- Полоцьк - 68,5 рубля за тонну, Унеча-Мозир - 31,35 рубля за тонну, Невель-Полоцьк-Унеча - 15,54 рубля, Унеча-203 км. - 27,97 рубля. Тариф на послуги з прийому і транспортування нафти для подальшого прокачування у напрямі Німеччини, Чехії, Словаччини, Польщі, Угорщини та України (маршрут Невель-Полоцьк-Висоцьке) - 18,33 рубля за тонну, Унеча-Броди - 63,19 рубля, Унеча-Адамова Застава - 147,13 рубля.
За схваленою в середу методикою зміни тарифів на транспортування нафти по території Білорусі, перегляд тарифів мусить мати плановий характер і вироблятися не раніше, ніж через 12 місяців після попереднього планового перегляду.
ВАТ АК "Транснафта" не пізніше 15 листопада направляє на адресу білоруських трубопровідних організацій зведення про плановані наступного року об'єми постачань нафти на НПЗ Білорусі і транзиту. Білорусь до 25 листопада передає "Транснафті" на узгодження передбачувані розміри тарифів. Тарифи мають бути погоджені до 25 грудня, затверджені Мінекономіки Білорусі до 15 січня, введені в дію з 1 лютого.
У випадку відсутності домовленостей щодо розміру тарифів між Росією і Білоруссю Мінекономіки Білорусі має право підвищувати ставки чинних тарифів на рівень середньорічної інфляції, закладений в прогнозі соціально-економічного розвитку Росії (6,1 на 2010 р. - ред.), збільшений не більше ніж на 0,03.
Позаплановий перегляд тарифів може здійснюватися при істотній зміні умов господарської діяльності організацій трубопровідного транспорту Білорусі. При цьому позаплановий перегляд тарифів може здійснюватися до 1 жовтня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас