"Київенерго": Ненормативні втрати електроенергії у Києві 2009 р. становили 28 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго": Ненормативні втрати електроенергії у Києві 2009 р. становили 28 млн грн

Енергетика
459
Ненормативні втрати електроенергії у Києві у 2009 р. становили 28 млн грн. Про це повідомив сьогодні журналістам голова правління "Київенерго" Едуард Соколовський.
За його словами, АК "Київенерго" планує у 2010 р. провести інвентаризацію підключень до кабельних мереж компанії. Він додав, що компанія таким чином має намір відключити споживачів, які несанкціоновано підключились до мереж. Б.Соколовський підкреслив, що несанкціонований відбір електроенергії відноситься до ненормативних витрат. За його словами, у 2009 р. ненормативні втрати електроенергії становили 28 млн грн, близько 80% яких - це несанкціонований відбір, тобто розкрадання. Б.Соколовський наголосив, що після відключень будуть складені акти за фактом розкрадання електроенергії.
"Якщо вони (споживачі, які були несанкціоновано підключені) захочуть підключитись - ми це санкціонуємо", - зазначив Б.Соколовський. За його словами, таким чином компанія зменшить ненормативні витрати, а також навантаження на мережі.
Також "Київенерго" планує разом із ЖЕУ домовитись про встановлення спеціального обладнання у електрощитових будинків, яке буде відключати від електропостачання на деякий час тих споживачів, навантаження на мережі яких перевищує нормативи. Б.Соколовський зазначив, що це стосується близько 10 будинків, розташованих переважно у центрі Києва, оскільки саме мешканці центральної частини міста найчастіше використовують велику кількість електроприладів, що призводить до перевантаження внутрішньобудинкових мереж.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас