Греф хоче продати держпакет Сбербанку РФ, Кудрін - проти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греф хоче продати держпакет Сбербанку РФ, Кудрін - проти

547
Міністр фінансів Росії Олексій Кудрін виступає проти продажу в найближчій перспективі частини держпакету акцій Сбербанку Росії, повідомляє Кудрін на Давоському економічному форумі.
"Не будемо скоро приватизувати Сбербанк, хоча не відкидаю цієї можливості надалі", - заявив Кудрін. Кажучи про можливі терміни продажу частини держпакету, відзначив, що російська влада "раніше робитиме це з ВТБ".
За його словами, Сбербанк РФ чекає консервативніший сценарій у тому числі й тому, що в Сбербанку рахунки громадян та істотний пакет банку вже перебуває в приватних руках.
Раніше глава Сбербанку Росії Герман Греф на одному із заходів Давоського економічного форуму, за даними Bloomberg, пропонував продати частину держпакету акцій найбільшого російського банку для покриття дефіциту бюджету, повідомляється із посиланням на заяву глави Сбербанку РФ.
Греф висловив думку, що без часткової приватизації Сбербанку РФ російська влада не зможе ефективно вирішити проблему бюджетного дефіциту.
За його словами, державі досить буде залишити для управління в Сбербанку Росії частку в розмірі 25% + 1 акція, інші акції слід продати в найближчі декілька років.
Державі належить близько 60% акцій Сбербанку РФ.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас