АМКУ в 2009 р. оштрафував 10 компаній на суму понад 1 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ в 2009 р. оштрафував 10 компаній на суму понад 1 млн грн

Казна та Політика
451
Антимонопольний комітет України (у 2009 р.) оштрафував 10 компаній-порушників на суму понад 1 млн грн кожну. Про це повідомив під час розширеного засідання АМКУ в.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко. Зокрема, найбільший штраф в історії України отримало ЗАТ СП "Кребо", яке оштрафовано на 125 млн грн за зловживання у продажу авіапалива. За звинуваченням в ціновій змові з продажу авіапалива також оштрафовані АТ "Укртатнафта" - 110 млн грн, ТОВ "Лукавіаойл" - 20 млн грн і ДП "МА Бориспіль" - 10 млн грн.
Як зазначив О.Мельниченко, були оштрафовані за зловживання монопольним становищем ТОВ "Оптіматрейд" - 1,5 млн грн (реалізація нафтопродуктів), ТОВ "Воля-кабель" - 1 млн грн (телекомунікації), ВАТ "ІВК" - 1 млн грн (телекомунікації), ВАТ "Київські комунікаційні мережі" - 1 млн грн.
За його словами, оштрафовані компанії оскаржували рішення АМКУ в судах, та всі суди підтвердили правомірність рішення АМКУ і лише по АТ "Укртатнафта" триває судовий процес. "Ми виграємо понад 80% судових справ, що свідчить про високу підготовленість комітету до судових справ", - зазначив О.Мельниченко.
За його словами, причиною зростання зловживань монопольним становищем бізнесу є бажання скористатися важкою економічною ситуацією під час фінансової кризи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас